RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS flyr til Tyrkia

Sist oppdatert:
SAS vil ikke avlyse sine fly til Tyrkia etter torsdagens terrorbomber. Britiske og amerikanske myndigheter frykter flere terroraksjoner.

- Vår sikkerhetsavdeling foretar en fortløpende vurdering av situasjonen, og vi har kontakt med de skandinaviske myndighetene. Flyene vil gå som planlagt, sier pressetalskvinne i SAS, Siv Meisingseth, til TV 2 Nettavisen.

Natt til fredag sendte det britiske utenriksdepartementet ut en advarsel der det står at myndighetene har informasjon som tyder på at flere angrep kan bli forsøkt gjennomført.

Kommer med aktsomhetsråd
Utenriksdepartementet vil etter det TV 2 Nettavisen kjenner til komme med et såkalt aktsomhetsråd i løpet av fredag formiddag, der de ber norske statsborgere vurdere nødvendigheten av å reise til landet.

SAS har en avgang fra København til Istanbul i ettermiddag. På søndag flyr selskapet fra Stockholm til Istanbul.

- Hvis det skulle komme et reiseråd fra norske eller skandinaviske myndigheter, vil vi selvfølgelig rette oss etter dette, sier Meisingseth.

Det er SAS' lavpriskonsept Snowflake som har rutene til Tyrkia.

- Styr klar av byene
Det britiske utenriksdepartementet oppfordrer sine statsborgere til å holde seg unna de største tyrkiske byene de neste dagene.

Også amerikanske myndigheter advarer sine statsborgere, om enn i mer generelle ordelag.

Fire bomber den siste uken har kostet over 50 mennesker livet i Tyrkia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere