*Nettavisen* Nyheter.

SAS-kaos på Kastrup

Alle SAS-fly til og fra Kastrup i København innstilles onsdag. 15.000 passasjerer rammes

26.04.07 08:52

TV 2 Sumo:15 000 passasjerer rammet

KASTRUP (Nettavisen/TV 2 Nyhetene): - Det blir full stopp for alle flyavganger til og fra Kastrup ut resten av onsdagen, sier pressesjef Jens Lindegaard i SAS.

Dermed er kaoset på SAS hovedterminal i Skandianvia komplett. De eneste avgangene som går som oppsatt, er ruten mellom Kastrup og Washington og Kastrup og Stockholm.

Fanget på flyplassen
95 prosent av alle SAS-avgangene som skulle gått fra den danske hovedflyplassen, blir imidlertid stående på bakken. Anslagsvis 15.000 passasjerer er rammet av streiken.

Inne i avgangshallen på Kastrup råder komplett kaos. Mange reisende er regelrett blitt fanget på flyplassen, ettersom den er en såkalt «hub» - hvilket innebærer at reisende fra hele Skandinavia drar til Kastrup for deretter å reise videre til en destinasjon i for eksempel Europa eller USA.

Overnatter i avgangshallen
Mange av de reisende som overnattet på flyplassen natt til onsdag, må nå belage seg på ytterligere en natt i avgangshallen. SAS opplyser at de ikke vil ha mulighet til å få avgårde noen avganger fra flyplassen onsdag, uansett utfallet av streiken.

TV 2-reporter Trond Solvang er på Kastrup, og opplyser at det er svært varmt i den kaotiske avgangshallen. SAS har nå satt ut vannstasjoner med drikke til de strandede passasjerene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen garantier
Flyselskapet oppfordrer de reisende til å forlate Kastrup, og til å skaffe seg alternative reisemåter til sine destinasjoner.

Pressesjef Jens Lindegaard kan heller ikke garantere at flyene er på vingene torsdag.

På Avinor sine hjemmesider legges det fortløpende ut oppdatert informasjon om forsinkede og innstilte flyavganger og ankomster ved norske flyplasser. Siden finner du her (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.