Gå til sidens hovedinnhold

SAS selger deler av Spanair

Et spansk konsortium har kjøpt aksjemajoriteten i SAS’ spanske datterselskap Spanair.

Det er de spanske investeringsselskapene Consorci de Turisme de Barcelona og Catalana d’Iniciatives som har gått sammen om å kjøpe brorparten av aksjene i Spanair. Partene sier de ikke vil gå nærmere inn på vilkårene for salget før handelen er sluttført.

SAS vil fortsatt være en sentral aksjonær i Spanair og opptre som en industriell partner, skriver SAS i en pressemelding torsdag.

Samme dag fortsatte SAS-ledelsens forhandlinger med de 39 fagforeningene i selskapet. Derfor kommer informasjonen etter torsdagens styremøte til å være kortfattet, sier flyselskapets pressesjef.

– Forhandlingene føres i en positiv tone, og vi kommer kanskje til å ha mer informasjon i starten av neste uke, sier pressesjef Bertil Ternert.

SAS sliter med økonomien. Selskapet kan komme til å måtte spare mellom 2 og 4 milliarder kroner i nærmeste framtid. Men fra torsdagens styremøte kommer det ingen klar beskjed. Selskapets ledelse forhandler med de fagorganiserte for å få gjennom lønnskutt og dårligere arbeidsvilkår. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her