SAS-streik rammer norske passasjerer

De svenske transportarbeiderne i SAS går trolig til streik fredag morgen. Også norske flypassasjerer vil bli rammet.

29.01.04 10:07

- Forhandlingene har strandet, opplyste Jonas Bernunger, forhandlingsleder for arbeidsgiverne onsdag kveld.

Rammer norske avganger

Fagforeningen Transport har varslet at 700-800 ansatte som arbeider med å laste og losse flyene på flere flyplasser, vil bli tatt ut i streik. Streiken vil lamme Sverige-trafikken til både SAS og flere av datterselskapene mellom klokka 05 og 10 fredag morgen.

I Sverige blir om lag 80 avganger innstilt. Også flere flyavganger i Norge og Danmark blir berørt av streiken.

- Fem tur-retur-avganger fra Oslo til Stockholm som skulle ha gått mellom klokka 5 og 10, blir innstilt. De passasjerene som blir berørt, blir booket om til andre avganger seinere på dagen, sier pressetalskvinne Siv Meisingseth i SAS til TV 2 Nettavisen.

Meisingseth opplyser at SAS vil forsøke å komme i kontakt med flest mulig av de berørte passasjerene.

- Men det skader ikke dersom man tar kontakt med SAS direkte eller med reisebyrået hvor man har kjøpt billetten, sier hun.

- Uansvarlig

Transportarbeiderne har varslet at streiken vil bli gjenopptatt hver mandag og fredag i samme tidsrom så lenge konflikten pågår. 23. februar skal streiken etter planen utvides til å gjelde også alle andre flyselskaper.

Meisingseth håper i det lengste at SAS skal unngå nye kanselleringer mandag.

- Vi håper man gjenopptar forhandlingene og oppnår enighet, slik at man unngår streik på mandag, framholder hun, og tilføyer at streiken kommer på et ekstremt ubeleilig tidspunkt for SAS.

- 11. februar kommer vi til å legge fram årsresultatet for 2003, som trolig vil vise et underskudd på omkring 2 milliarder kroner. Vi synes det er uansvarlig å av disse gruppene å streike i den situasjonen selskapet er i, sier hun.

Stridens kjerne er at arbeidsgiverne ikke vil godta Transports krav om at teknikere skal ha enerett til å utføre visse oppgaver som mekanikerne utfører i dag. SAS-ledelsen mener dette ville skade selskapet økonomisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag