Satt i lobbyen da det smalt

Foto: (Foto: TV 2)

Da bomben smalt utenfor National Hotel i Moskva, satt norske Amund Myklebust i lobbybaren. - Du reflekterer litt om hvor kort det er mellom liv og død, sier han til TV 2 Nettavisen.

09.12.03 17:02

Den norske forretningsmannen fikk kjenne bombens kraft da en eller to kvinnelige selvmordsbombere sprengte seg i luften utenfor luksushotellet i Moskva sentrum.

- Jeg var i bygningen og hadde et møte i lobbybaren. Vi skjønte med en gang at det var en bombe. Det var et fryktelig smell og bakken ristet, forteller Amund Myklebust på telefon fra Moskva.

Ifølge russiske medier ble minst fem mennesker drept i eksplosjonen, mens minst 13 er skadet.

Så døde og skadede
Eksplosjonen skjedde rett ved siden av inngangen til hotellet, og i kaoset som fulgte så Myklebust døde og skadede ligge utenfor.

- Før de fikk sperret av, var jeg utenfor og kikket, og da lå det døde folk på fortauet. De bar sårede inn i lobbyen, sier Myklebust, som kom uskadet fra angrepet. Men han tenker selvsagt på hvor uhyggelig nær han var da bomben smalt like før klokka elleve lokal tid.

- Det er ganske rart. For jeg kom til hotellet ti over ti lokal tid, og vi avtalte møtet i går kveld klokka ti. Det er snø og rundt null grader i Moskva og forsinkelser kunne oppstått. Det er jo sånn at du får det nedover ryggen når du er så nærme. Du reflekterer litt om hvor kort det er mellom liv og død, sier Myklebust.

Til tross for skrekkopplevelsen fortsetter arbeidsdagen til Myklebust.

- Jeg må jo bare jobbe videre. Jeg skal hjem til Norge i morgen kveld og det som står på programmet må følges opp, sier Myklebust.

Advart i helgen
Han er ofte i Moskva og forteller at han ikke har vært redd for å ferdes i byen før. I helgen ble han imidlertid advart mot å ta undergrunnsbanen i byen, fordi folk fryktet at noe kunne skje i forbindelse med parlamentsvalget på søndag.

- Det var valg på søndag, og alle trakk et lettelsens sukk da det ikke skjedde noe da. Det var en del som var redde for å ta undergrunnsbanen og slike ting da. De fleste var nok begynte å slappe av nå, sier Myklebust.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.