RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satt på Potter-manuskript

Sist oppdatert:
For å sikre at ingen fikk kloa i det sjuende og siste Harry Potter-boka før utgivelse, satte forlagssjefen seg på det da han fløy.

Men Mark Seidenfeld, som fikk ansvaret med å frakte det ferdige Harry Potter-manuset fra London til New York, og altså satt på det på flyet for å riktig sørge for at ingen fikk tak i det, leste det ikke.

- Potterolog
Så stor er innsatsen for å holde innholdet i «Harry Potter and the Deathly Hallows» hemmelig at svært få i JK Rowlings forlag i Storbritannia og USA faktisk har lest den aller siste boken i serien, skriver Time.

Fra manuset havner hos forleggerne, blir det gjennomgått av en ansatt «potterolog» som sørger for at alle navn, vesener og hendelser faktisk stemmer helt overens med hverandre og ikke minst de tidligere bøkene.

Bøkene spores
Når bøkene sendes ut på markedet, blir alle trailerne sporet med GPS.

Tidligere i måneden meldte Reuters at en hacker påsto å ha fått tilgang på bokens slutt og lagt den ut på nettet. Bloomsbury forlag har avvist at dette kan være tilfelle. Samtidig meldte britisk media at «voksenutgaven», altså bøkene med det mer elegante, voksne omslaget, nå selger mer enn barneversjonen.

«Harry Potter and the Deathly Hallows» utkommer over hele verden 21. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere