RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Satte fokus på barns lidelser

Sist oppdatert:
Pave Benedikt XVI ba verdens kristne hjelpe barnesoldater, gatebarn og barn som blir utnyttet, under sin tradisjonelle midnattsmesse julaften.

- Barnet i Betlehem samler oss nok en gang for at vi skal gjøre alt som står i vår makt for å hjelpe disse barna, sa Paven i sin preken som tradisjonen tro ble holdt på plettfritt italiensk i Peterskirken.

Han ramset blant annet opp gatebarn som har mistet familien, barnesoldater som blir brukt til å fremme vold i stedet for fred og barn som blir misbrukt seksuelt i pornoindustrien og slik blir «traumatisert dypt inn i sjelen».

Paven nevnte ikke de mange sakene i USA, der en rekke katolikker hevder at de har blitt seksuelt misbrukt av prester da de var unge.

- La oss be for at det blir fred i landet Jesus elsket, og at hjertene åpner seg slik at også grensene kan åpne igjen, sa Paven.

Benedikt XVI skal etter planen gjennomføre sin første pilegrimsreise til Det hellige land i mai. Det vil bli det første pavebesøket til Israel og de palestinske områdene siden den forrige Paven, Johannes Paul II, reiste dit i 2000.

Som vanlig er under midnattsmessen, var Peterskirken fullstappet av tilhørere. På Petersplassen utenfor fulgte flere tusen mennesker begivenheten på gigantiske storskjermer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere