RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: AP/Scanpix)

Satte fyr på CARE-kontor

Sist oppdatert:
En gruppe menn tok seg i dag inn på CARE sine kontorer i Kabul i Afghanistan og satte deler av lokalet i flammer. Ingen ble skadd.

- Vi må vurdere vårt engasjement i Afghanistan, selv om vi er usikker på om dette angrepet var rettet mot oss, sier generalsekretær Gunnar Andersen i CARE til TV 2 Nettavisen.

900 mennesker jobber for CARE i Afghanistan, men ingen nordmenn er i området.

- Foranledningen til angrepet var en bilulykke der internasjonale kjøretøyer var invovert. Dette førte til opptøyer i Kabul, sier Andersen.

I den senere tiden har spenningsnivået økt. Taliban har ved flere anlednigner vært aktiv sør i landet – mens Kabul har fram til nå blitt betraktet som forholdsvis trygt.

- CARE driver et omfattende humanitært arbeid i landet og vårt primære mandat er alltid å sikre vår operative mulighet ved å bistå de som trenger det mest. Vi antok at Kabul-kontoret var trygt, men tok altså feil. Jeg tolker dette som et utrykk for den sterkt eskalerende volden som nå truer landet, sier Gunnar Andersen.

De alvorlig opptøyene har ført til det fra i natt er innført portforbud i Kabul, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere