Gå til sidens hovedinnhold

Satte verdensrekord i graviditet

Over 1000 gravide kvinner i Sør-Afrika var samlet på et sted. Se video.

Det er den største samlingen av gravide kvinner på ett sted som noen gang har vært, og dermed verdensrekord.

- Vi var litt bekymret over å ha alle disse gravide kvinnene under ett tak. Men vi er glade nå for at ingen av dem fødte for tidlig, sier Projeni Pather, som organiserte rekordsamlingen til Reuters.

Tok forhåndsregler
For det er ikke bare, bare å ha så mange gravide, mange høygravide, kvinner på et sted.

-Vi hadde forberedt oss i tilfelle noe skulle skje. Det var medisinske team på stedet, og sykehus i nærheten var på alerten, sier direktøren for Your Baby Show i Johannesburg.

Det var bare nødvendig med 100 gravide kvinner for å sette ny rekord.. Men arrangementet tiltrakk seg i alt 1.146 kvinner. Tallet ble verifisert av uavhengige dommere, som ga klarsignal for at rekorden skal inn i Guinness rekordbok.

-Vi er veldig lettet og glade over å ha satt verdensrekord for det største nummeret med gravide kvinner i verden under samme tak, sier Pather.

To tusen kvinner hadde meldt seg på arrangementet. Men noen greidde ikke komem seg opp tidlig nok, og andre var i fødsel, la hun til.

Nærmet seg fødsel
Noen av kvinnene var i et tidlig stadium av graviditeten, mens andre skulle føde om kun få dager.

- Å være her med alle disse andre mødrene får en til å føle seg spesiell. Og jeg er glad for å se alle de store magene her, sier Marie Dikelid, som ventet sitt andre barn innen de neste to ukene.

- Jeg ville ikke vært foruten noe av dette, selv om terminen var om et par dager, sier hun.

Med denne suksessen i det første verdensrekordforsøket, vil Panther utfordre andre Sør-Afrikanske byer til å slå rekorden som er satt i Johannesburg.

Tilsvarende gravide-samling er planlagt i Durban og Cape Town i november.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger