RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi-Arabia avviser iransk oppfordring om våpenhvile

Militante personer som er lojale til Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi står ved en stridsvogn som har blitt brukt i kampene mot Houthi-militsen i den sørlige byen Aden. Bildet er fra lørdag.
Militante personer som er lojale til Jemens president Abd-Rabbu Mansour Hadi står ved en stridsvogn som har blitt brukt i kampene mot Houthi-militsen i den sørlige byen Aden. Bildet er fra lørdag. Foto: Stringer (Reuters)
Sist oppdatert:
Saudi-Arabia avviser Irans oppfordring om å stanse luftangrepene mot Houthi-militsen i Jemen, og sier iranske myndigheter ikke burde blande seg inn i konflikten.

En saudi-ledet koalisjon startet sine luftangrep på Houthi-opprørernes stillinger sør i landet for over to uker siden. Den forsøker å hindre at opprørerne sikrer seg kontroll over enda større områder i Jemen.

– Hvordan kan Iran be oss stoppe kampene i Jemen? Vi kom til Jemen for å hjelpe den legitime myndigheten, og Iran har ikke ansvaret for Jemen, sa Saudi-Arabias utenriksminister Saud al-Faisal på en pressekonferanse i Riyadh søndag.

Der var også Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius for å vise sin støtte til luftangrepene.

– Vi er her for å vise vår støtte, særlig politisk, til saudiarabiske myndigheter, sa Fabius før han gikk til et møte med landets øverste ledere, blant dem kong Salman. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere