RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi-Arabia har arrestert 431 IS-mistenkte

Sist oppdatert:
Saudi-Arabia har arrestert 431 personer mistenkt for å tilhøre Den islamske staten (IS), opplyser landets regjering.

– Myndighetene har i løpet av de siste ukene klart å ødelegge en organisasjon som består av en klynge av celler, knyttet til terrororganisasjonen Daesh (det saudiarabiske akronymet for IS), sier innenriksdepartementet i en uttalelse lørdag.

Ifølge AFP var organisasjonen engasjert i et «plott administrert fra urolige områder i utlandet, med mål om å så sekterisk oppvigleri og spre kaos», sa departementet.

Avverget selvmordsangrep
I tillegg til arrestasjonene har seks selvmordsangrep rettet mot moskeer, sikkerhetsstyrker og diplomater i Saudi-Arabia blitt avverget, ifølge regjeringen i Saudi-Arabia.

– Antall arresterte hittil er 431, de fleste av dem saudiere, i tillegg til andre nasjonaliteter. Seks selvmordsaksjoner på rad som siktet seg inn på moskeer i den østlige provinsen hver fredag, timet med drapsplaner mot sikkerhetsstyrker, ble avverget, sier regjeringen via det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA, ifølge Reuters.

I tillegg melder SPA at planlagte angrep mot en diplomater, offentlige anlegg i Sharurah-provinsen, samt drap på flere sikkerhetsstyrker ble avverget.

Tilknyttet
Den nå angivelig oppbrutte IS-cellen skal ha stått bak to selvmordsbombinger mot to sjiamuslimske moskeer i mai, der 25 personer ble drept.

En saudiarabisk mann, angivelig hjulpet av flere andre menn i landet, sprengte seg selv i en sjiamuslimsk moské og drepte 27 sjiamuslimer tidligere i juni.

IS har et uttalt mål om å ramme den arabiske halvøy og særlig Saudi-Arabia, hjemmet til flere av islams helligste steder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere