*Nettavisen* Nyheter.

Saudi-Arabia har arrestert 431 IS-mistenkte

Saudi-Arabia har arrestert 431 personer mistenkt for å tilhøre Den islamske staten (IS), opplyser landets regjering.

18.07.15 16:06

– Myndighetene har i løpet av de siste ukene klart å ødelegge en organisasjon som består av en klynge av celler, knyttet til terrororganisasjonen Daesh (det saudiarabiske akronymet for IS), sier innenriksdepartementet i en uttalelse lørdag.

Ifølge AFP var organisasjonen engasjert i et «plott administrert fra urolige områder i utlandet, med mål om å så sekterisk oppvigleri og spre kaos», sa departementet.

Avverget selvmordsangrep
I tillegg til arrestasjonene har seks selvmordsangrep rettet mot moskeer, sikkerhetsstyrker og diplomater i Saudi-Arabia blitt avverget, ifølge regjeringen i Saudi-Arabia.

– Antall arresterte hittil er 431, de fleste av dem saudiere, i tillegg til andre nasjonaliteter. Seks selvmordsaksjoner på rad som siktet seg inn på moskeer i den østlige provinsen hver fredag, timet med drapsplaner mot sikkerhetsstyrker, ble avverget, sier regjeringen via det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået SPA, ifølge Reuters.

I tillegg melder SPA at planlagte angrep mot en diplomater, offentlige anlegg i Sharurah-provinsen, samt drap på flere sikkerhetsstyrker ble avverget.

Tilknyttet
Den nå angivelig oppbrutte IS-cellen skal ha stått bak to selvmordsbombinger mot to sjiamuslimske moskeer i mai, der 25 personer ble drept.

En saudiarabisk mann, angivelig hjulpet av flere andre menn i landet, sprengte seg selv i en sjiamuslimsk moské og drepte 27 sjiamuslimer tidligere i juni.

IS har et uttalt mål om å ramme den arabiske halvøy og særlig Saudi-Arabia, hjemmet til flere av islams helligste steder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.