RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saudi-Arabia vurderer atombombe

(EPA)
På grunn av den tilspissede situasjonen i Midtøsten vurderer Saudi-Arabia å skaffe seg atomvåpen, melder den britiske avisen The Guardian.

Ifølge avisen blir tre alternativer vurdert av styresmaktene i Riyadh, for å sikre Saudi-Arabias sikkerhet.

Allianse, avtale eller bombe
Det ene er å skaffe seg atomvåpen fordi det vil gi en avskrekkende effekt. De to andre alternativene er å enten gå inn en allianse med et land som har atomvåpen for å få beskyttelse, eller få til en regional avtale om et atomvåpenfritt Midtøsten.

Fram til nå har USA antatt at saudiaraberne har vært fornøyd med å få beskyttelse under den amerikanske atomparaplyen. Men forholdet mellom USA og Saudi-Arabia har stadig forverret seg siden 11. september 2001. En av hovedgrunnene er at 15 av kaprerne den gang var saudiarabere.

Iran og Israel
Det er uvisst om myndighetene i Riyadh har tatt stilling til de tre alternativene, men det faktum at de i det hele tatt vurderer å skaffe seg atomvåpen er en svært bekymringsfull utvikling, skriver The Guardian.

I det siste har mistanker vært rettet mot at Iran prøver å skaffe seg atomvåpen, men Saudi-Arabia ser ikke på Iran som en direkte trussel. En større bekymring for Saudi-Arabia er Israels rundt 200 kjernefysiske stridshoder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere