Gå til sidens hovedinnhold

Saudi-Arabias kronprins anklager Iran for angrep på tankskip

Kronprins Mohammed bin Salman mener Iran står bak de angivelige angrepene på to tankskip i Omanbukta. Han vil ikke nøle hvis noe truer kongedømmet hans.

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman gir sin første kommentar om eksplosjonene som rammet tankskipene Front Altair og Kokuka Courageous torsdag, til den arabiske avisa Asharq al-Awsa søndag.

– Vi vil ikke ha en krig i regionen. Men vi vil ikke nøle med å håndtere enhver trussel mot vårt folk, vår suverenitet, vår territoriale integritet og våre viktigste interesser, presiserer kronprinsen.

Kun utdrag av intervjuet er lagt ut foreløpig. På avisas Twitter-konto siteres også kronprinsens uttalelse om at han mener Iran sto bak.

– Det iranske regimet respekterte ikke den japanske statsministerens besøk til Teheran, og mens han var der, besvarte de hans innsats ved å angripe to tankskip, et av dem var japansk, siterer avisa kronprinsen på.

Japans statsminister Shinzo Abe var i Iran for å diskutere den politiske krisen mellom Iran og USA med president Hassan Rouhani og Irans øverste leder Ali Khamenei. Iran avslo Abes tilbud om å være budbringer i en mulig dialog med USA.

Også USA har hevdet de to skipene ble utsatt for angrep utført av Iran. Iran har tilbakevist anklagene.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken