RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saumfarer australske sykehus

Foto: Scanpix
Australske myndigheter avhører fem nye immigrantleger etter terrorforsøkene i Storbritannia.

Fem nye leger med opprinnelse i India er nå avhørt i delstatene Western Australia og New South Wales i forbindelse med de mislykkede terrorforsøkene i Storbritannia sist helg, melder BBC.

- Det er noen personer som nå spørres ut som en del av denne etterforskningen. Det betyr ikke at de alle er mistenkte, men det er en ganske kompleks etterforskning. Forbindelsen til Storbritannia blir stadig mer tydelig, sier Mick Keelty, sjefen for det føderale politiet i Australia.

Mer tid til avhør
I tillegg har australsk politi har fått 96 ekstra timer på seg til å avhøre legen Mohammed Haneef, som ble arrestert på flyplassen i Brisbane da han skulle fly til India mandag.

Den arresterte Mohammed Haneef er mistenkt for å være innblandet i terrorforsøkene. Han har tidligere bodd i Liverpool, der han jobbet på samme sykehus som en av de andre arresterte legene, Sabeel Ahmed.

Haneef skal også være i slekt med Sabeel Ahmed, som i tillegg er broren til Kafeel Ahmed, legen som kjørte den brennende bilen inn i flyplassbygningen i Glasgow. Navnet hans ble tidligere oppgitt som Khalid Ahmed, men dette er nå rettet i britisk presse.

Ville til Australia
Det har kommet fram at de to Ahmed-brødrene søkte om å få jobbe i Australia flere ganger. Hver gang fikk de avslag på grunn av manglende kvalifikasjoner, ifølge AP.

To sykehus i delstaten Western Australia har også blitt ransaket av australsk politi. I jakten på elektroniske spor gjennomsøkes også datamaskinen til Mohammed Haneef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere