Gå til sidens hovedinnhold

Saumfarer innsjø etter Maddie

Madeleine-saken tok en brå vending da en portugisisk advokat fikk et tips fra underverdenen.

Torsdag ble det igangsatt et søk etter Madeleine McCann i en innsjø som ligger 25 kilometer utenfor Praia da Luz der hun forsvant sporløst 3. mai i fjor.

Søket ble satt i gang etter at en portugisisk advokat hadde fått et tips fra den kriminelle underverden.

- De fortalte meg at hun ble dumpet i en øde innsjø med grumsete vann. Jeg er overbevist om at dette er stedet, sier advokat Marcos Aragao Correia (32) til Daily Mirror.

Seks dykkere
Det er advokaten som finansierer søket og han har hyret inn seks dykkere fra Storbritannia. Søket koster rundt tolv tusen kroner dagen og dykkerne har så langt ikke funnet noen konkrete spor etter Madeleine i det grumsete vannet.

Men dykkerne har gjort funn av noe som kan ligne en klessnor, som Correia mener kan ha blitt brukt til å binde den lille jenta fast slik at hun ikke flyter opp til overflaten.

- Det er helt logisk at hvis du dumper et lik i et vann, så er det lurt å binde det fast til noe. Det er ikke noe annet søppel der, og det er ingen grunn til at den skal være der, sier han.

Correia informerte det portugisiske politiet om tipset han fikk i desember i fjor, men politiet har ennå ikke undersøkt innsjøen.

- Jeg ble lei av å vente på at de skulle handle, så jeg tok saken i egne hender. Jeg kommer til å bli her så lenge det er nødvendig for å løse mysteriet. Jeg bryr meg ikke om hva dykkerne koster. Det viktigste er at jeg har en ren samvittighet, sier han.

Takknemlig
McCann-familiens talsmann, Clarence Mitchell, ønsker tiltaket velkommen.

- Vi er svært takknemlige overfor alle som mener de har ny informasjon om jakten på Madeleine. Dersom søket gir noen resultater, må han naturligvis dele denne informasjonen med politiet og våre etterforskere, sier Mitchell til avisen.

Kate og Gerry McCann har hyret inn et spansk privatetterforskningsteam til å lete etter datteren på flere kontinenter, men heller ikke de har klart å komme med noen håndfaste spor etter verdens mest omtalte jentunge. Begge foreldrene er formelt mistenkt i saken.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget