Savnede funnet drept

Fire sivile amerikanere som var savnet etter et bakholdsangrep mot en kolonne sist uke, ble tirsdag funnet drept i Irak.

14.04.04 06:11

De fire likene ble funnet nær stedet hvor kolonnen ble angrepet, ved veien mellom Abu Ghraib og Falluja, vest for Iraks hovedstad Bagdad.

To amerikanske soldater og sju sivilt ansatte amerikanere fra en av oljegiganten Halliburtons underleverandører har vært savnet i Irak siden angrepet fredag sist uke.

- Det er mulig at de kan være blant de sju savnede amerikanerne, sier en høytstående amerikansk tjenestemann som ber om ikke å bli navngitt, til NTB-AFP.

En talsmann for det amerikanske innenriksdepartementet bekrefter overfor CNN at de fire drepte er sivile amerikanere.

Dette er imidlertid ikke brakt helt på det rene.

- Levningene etter fire uidentifiserte personer ble funnet i Irak tirsdag. Vi har ikke fått bekreftet identiteten deres, sier Brenda Greenberg, som er talskvinne for utenriksdepartementet i USA.

Lemlestet
Ifølge TV-kanalen NBC News skal en iraker ha ledet representanter for koalisjonsstyrkene til en grav med de fire likene.

Likene skal ha vært lemlestet til det ugjenkjennelige, men det er uklart om skadene ble påført under angrepet fredag, eller på et senere tidspunkt.

40 savnet
Tallet på utenlandske sivile som er meldt savnet i Irak, øker for hver dag som går. Tirsdag var 40 personer fra tolv land rapportert savnet eller bortført.

Den franske journalisten Alexandre Jordanov er den foreløpig siste utlendingen som er bortført i Irak, og tirsdag viste den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera bilder av fire kidnappede italienere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag