RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Savner 75 flyktninger i Middelhavet

Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa.
Bildet fra havna Pozzallo på Sicilia er tatt i helgen etter at rundt 45 døde migranter ble funnet i en overfylt båt på vei fra Nord-Afrika til Europa. Foto: Antonio Parrinello (Reuters)
Rundt 75 flyktninger er savnet på sjøen, ifølge de overlevende som ble reddet fra et båtvrak utenfor Italias kyst tirsdag.

En gruppe på rundt 27 mennesker ble berget i nærheten av Sicilia tirsdag. De har fortalt at det var ytterligere 75 migranter om bord i båten, og FNs høykommissær for flyktninger UNHCR frykter derfor at disse er forsvunnet i Middelhavet.

FN-ansatte på Sicilia har snakket med de overlevende som ble brakt i sikkerhet av italienske redningsarbeidere.

– Informasjonen vi har samlet inn så langt tyder på at båten forliste fordi gummibåten de reiste i var overfylt og i dårlig stand, sier Giovanni Salvi i påtalemyndigheten i Catania til italienske medier.

Tragedien tirsdag fant sted bare tre dager etter at likene av 45 migranter ble funnet i en overfylt fiskebåt i farvannet utenfor Sicilia.

Kystvakten fant de døde flyktningene da de tok seg om bord i fiskebåten med nesten 600 personer om bord. Flyktningene døde trolig av kvelning, ifølge kystvakten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere