Savnet i 12 år - funnet i skogen

Gabriele Schulze levde alene i skogen i tolv år før hun ble gjenforent med sin familie. Her med søsteren Simon Lau.

Gabriele Schulze levde alene i skogen i tolv år før hun ble gjenforent med sin familie. Her med søsteren Simon Lau. Foto: Marcel Bieri (AP)

Gabriele stakk av fra alt og alle ved Berlin for tolv år siden. Nå er hun funnet igjen i en skog i Sveits.

22.01.09 13:18

I 1997 sa hun at hun skulle møte paven. Siden så ingen noe til tobarnsmoren.

Før 8. januar i år.

Paraply-telt
Da gikk en skogsarbeider på et merkelig telt, bygget av en paraply og noen presenninger i ulendt terreng i en skog utenfor Bern i Sveits. Teltet var nærmest bare en haug med søppel. Blant søppelet fant arbeideren en spøkelseslignende skikkelse.

Mannen varslet politiet, og for noen dager siden ble hun identifisert gjennom internasjonale kanaler.

52-åringen er nå gjenforent med sin familie - om enn noe motvillig. Hun bodde i Brandenburg utenfor Berlin, da hun plutselig slapp alt hun hadde i hendene og forlot alt og alle. Hun ble meldt savnet av sin familie, men har ikke gitt livstegn fra seg. Helt til hun ble funnet i skogen.

Gjenforent
Onsdag ble Gabriele gjenforent med sin søster.

Hun bodde da i en hytte i en skog som er eid av Bern Citizen`s Comunity. Disse ville at Gabriele skulle flytte, og har nå fått sin vilje.

Manisk
- Problemet er løst for oss. Problemene for kvinnen og hennes familie er ikke løst, sier borgermester Rudolf Burger till AP.

Til å begynne med var hun svært fiendtlig innstilt til å bli gjenforent med sin familie. Men etter å ha blitt identifisert med hjelp av Schengensamarbeidet, valgte hun å dra tilbake til familien.

I følge Berger var 52-åringen manisk og pratet om et uspesifisert oppdrag hun var ute på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.