RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schröder for første gang ved farens grav

Sist oppdatert:
Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder besøkte i går sin fars grav for aller første gang. Faren var tysk sersjant og ble drept i kamp i Romania i 1944.

Det var en dypt rørt Schröder som torsdag la ned en blomsterkrans ved gravsteinen på den greskortodokse kirkegården ved byen Ceanu Mare i Romania, skriver Aftonbladet.

Det er bare tre år siden Schröder fikk vite hvor faren døde. Den 32 år gamle Fritz Schröder var sersjant i tyske Wehrmacht, da han 8. oktober 1944 ble drept i kamp med den røde armé.

Han ble begravd sammen med fire andre landsmenn. Tyske myndigheter fikk vite om graven for 23 år siden, men de pårørende ble aldri varslet.

Fra slektninger som Gerhard Schröder ikke kjente før Berlinmurens fall, fikk han for et par år siden den eneste bildet som eksisterer av faren – i uniform og hjelm med hakekorset på. Fotografiet står nå på forbundskanslerens kontorpult i Berlin.

Gerhard Schröder ble født noen måneder etter at faren døde. Hans mor giftet seg på ny etter krigen, og fikk ytterligere tre barn. Moren er nå 91 år gammel, og bor sammen med kanslerens storesøster i en liten leilighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere