RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Schröder klar for samtaler

Sist oppdatert:
Den tyske kansleren Gerhard Schröder sier tirsdag han vil gå inn i regjeringsforhandlinger med helt blanke ark.

Dermed kan det tyde på at det går mot en storkoalisjon etter det tyske valget i helga.

I flere dager har det vært helt uklart hvem som vil danne ny regjering i Tyskland etter at både Schröder og Angela Merkel har sagt de skal være landets kansler i neste periode.

- Ingen forhåndsbetingelser
Tidligere tirsdag ble det kjent at Angela Merkels parti CDU, har startet samtaler med sosialdemokratene SPD, med sikte på en storkoalisjon.

Sannsynligheten for dette blir ikke mindre etter at Gerhard Schröder tirsdag sa han er klar for samtaler, «uten noen form for forhåndsbetingelser», ifølge Associated Press.

Kansleren sa at samtalene bare vil være innledende. Schröder sa de måtte sette seg ned og snakke sammen om hvordan landet skal få en stabil regjering.

- Naturlig kansler
Tidligere har Schröder sagt at han ikke vil ha noe å gjøre med den nye Venstre-partiet, som består av tidligere sosialdemokrater og kommunister fra Øst-Tyskland.

Han la også til at han så seg selv som den naturlige kansleren i enhver regjering hvor sosialdemokratene deltok.

Fornyet tillit for Merkel
Angela Merkel ble tirsdag ettermiddag gjenvalgt som Kristeligdemokratenes parlamentariske leder med overveldende flertall, melder AP. Merkel hadde på forhånd bedt om fornyet tillit til tross for søndagens valgnedtur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere