*Nettavisen* Nyheter.

Schröder lover hjelp til flomofre

Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder lover hjelp til flomrammede i Bayern, samtidig som myndighetene forbereder seg på nye oversvømmelser.

24.08.05 13:22

Høy vannstand gjorde at politiet tirsdag måtte evakuere mennesker i flere byer i sørlige deler av Bayern. Vintersportsstedet Garmisch-Partenkirchen var på et tidspunkt fullstendig isolert; jernbanelinjene var oversvømt og motorveien stengt. Vannstanden i dette området sank noe torsdag, men myndighetene holder ifølge nyhetsbyrået AP nå øye med områdene lenger sør, langs elvene Donau, Isar og Inn.

Forbundskansler Gerhard Schröder lover at de flomrammede skal få hjelp. Flommen rammer landet bare noen uker før tyske velgere går til urnene for å utpeke ny riksdag.

- I en slik situasjon er det ikke politiske motiver som betyr noe, men samarbeid for å hjelpe de rammede, sier Schröder til tysk fjernsyn.

- Vi vil mobilisere det vi kan, både nasjonalt og på europeisk nivå.

Den sosialdemokratiske forbundskansleren er hardt presset og ligger langt bak sin konservative utfordrer på meningsmålingene. For tre år siden var det en lignende situasjon som på mange vis reddet Schröders valgseier. Schröder engasjerte seg personlig sterkt i hjelpearbeidet for flomrammede i de østlige delene av landet, noe som sikret ham en marginal seier over CDU-utfordreren Edmund Stoiber i valget. I år er det Angela Merkel som utfordrer Schröder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.