RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Schröder og Chirac vil ikke stanse

Sist oppdatert:
- De andre EU-landene må fortsette prosessen med ratifiseringen av grunnlovstraktaten, tross Frankrike og Nederlands nei, mener Schröder og Chirac.

Den tyske regjeringssjefen Gerhard Schröder og Frankrikes president Jacques Chirac sier de ønsker å se de andre EU-landene holde tempoet oppe i ratifiseringsprossen, tross at velgerne i Frankrike og Nederland avviste grunnlovstraktaten, melder nyhetsbyrået Reuters.

Krisemøte
De to lederne kom sammen til et hastig innkalt krisemøte i Berlin lørdag for å diskutere veien videre. Senere denne måneden er det EU-toppmøte.

- Kansleren og president Chirac er enige om at den konstitusjonelle prosessen må fortsette slik at synspunktene til hvert land blir respektert, sa en talsmann for den tyske regjeringen, Bela Anda, til reportere etter møtet mellom Schröder og Chirac.

EU-kommisjonens president, italienske Jose Manuel Barroso, mante EU til å snu krisen til en mulighet og unngå at unionen splittes i synet på markedskrefter og velferdsstat.

Ti har sagt ja
Ti EU-land - som tilsvarer halve unionens befolkning - har så langt sagt ja til EU-traktaten, men om den er levedyktig gjenstår å se etter Frankrike og Nederlands nei.

Mandag kan EU-politikerne få et hint om hvilken vei det bærer videre når den britiske regjeringen skal si hvorvidt de vil utsette den planlagte folkeavstemmingen om EU-grunnloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere