Gå til sidens hovedinnhold

Schröder vil ha Norge i EU

Forbundskansler Gerhard Schröder fryktet lurespørsmål etter møtet med Kjell Magne Bondevik. - Men jeg kan ikke legge skjul på at jeg gjerne skulle se Norge i EU, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag møtte Gerhard Schröder statsminister Kjell Magne Bondevik. Etter møtet var begge enige om at Norge og Tyskland ikke har noen knuter på tråden.

- Tyskland er på mange måter vår viktigste allierte i Europa, sa Bondevik.

- Det eneste statsministeren og jeg er uenige om, er hva vi skal ha i glassene, mente Schröder.

På spørsmål fra TV 2 Nettavisen innrømmer forbundskansleren at han gjerne skulle sett Norge i EU.

- Det er et lurespørsmål jeg ikke har tenkt å snuble i. Norges forhold til EØS-landene og resten av medlemslandene er svært godt, og Tyskland vil gjøre alt for at det blir slik i framtiden, sa han.

- Jeg skulle gjerne sett at et så vakkert og praktfullt land hadde vært medlem. Men dette er en beslutning som det norske folk må ta. Jeg vil ikke legge meg opp i den debatten, fortsatte Schröder.

Kongebjørka
Bondevik på sin side skulle gjerne ha vist Gerhard Schröder Kongebjørka i Molde. På grunn av frafallet blant flygerlederne, måtte den tyske forbundskansleren nøye seg med å legge ned en krans på Nasjonalmonumentet på Akershus. Schröder skal også hilse på Kjell Inge Røkke og delta på et norsk-tysk næringsseminar. Besøket i Oslo avsluttes tirsdag med middag på hotel Bristol.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå