*Nettavisen* Nyheter.

Schwarzenegger med falske nyheter

Foto: EPA/SCANPIX

Kritikken hagler mot Californias guvernør Arnold Schwarzenegger etter at han skal ha sendt ut egenreklame fremstilt som ferske nyhetsmeldinger.

Representanter for Schwarzenegger-administrasjonen skal ha innrømmet å ha sendt ut flere videoer «forkledt» som nyhetsaktuelle sendinger.

- Når guvernøren produserer offisiell propaganda, og forsøker å få det til å se ut som nyheter, er det veldig, veldig skadelig for demokratiske verdier, sier lobbyist for arbeiderbevegelsen, Barry Broad, til AP.

Opprinnelig dreide kritikken seg om en video som reklamerte for reguleringer i arbeidslivet, reguleringer som skulle endre arbeidernes matpauser. Senere har Hollywood-kjendisen og den nåværende guvernørens administrasjon innrømmet å ha produsert videoer om Schwarzeneggers forsøk på å restrukturere lokale myndigheter, samt forslag til endringer som ville øke antall sykepleiere ved sykehus, samt læreres lønn og ansettelseforhold, sier senator Gloria Romero i Los Angeles til AP.

Kritiske røster, der i blant fra opposisjonen, sier de skreddersydde «nyhetsreportasjene» er det samme som å drive kampanjepropaganda med innbyggernes skattepenger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag