RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pressesjef i Sverigedemokraternas, Henrik Vinge, skal ifølge svenske Expressen være avbildet sammen med det italienske høyrekstreme partiet La Destras leder. På bildet er Sverigdedemokraternas leder Jimmie Åkesson.
Pressesjef i Sverigedemokraternas, Henrik Vinge, skal ifølge svenske Expressen være avbildet sammen med det italienske høyrekstreme partiet La Destras leder. På bildet er Sverigdedemokraternas leder Jimmie Åkesson. Foto: Anders Wiklund / Tt (NTB scanpix)

SD-topp på bilde med høyreekstrem

Samtidig som lederne i Sverigedemokraternas ungdomsparti SDU risikerer utestengelse, har det dukket opp et bilde der moderpartiets pressesjef sitter sammen med en høyreekstremist.

Både SDUs leder Gustav Kasselstrand og nestleder William Hahne risikerer utestengelse på grunn av mistanker om at de har alliert seg med nyfascister i Italia.

Nå er det blitt publisert et bilde av Sverigedemokraternas pressesjef Henrik Vinge der han sitter ved et middagsbord sammen med en person som ifølge avisa Expressen er en leder i det italienske partiet La Destra.

– Jeg har truffet en representant derfra. Det stemmer, sier Vinge til avisen.

Ifølge partisekretær i SD Richard Jomshof undersøkes for tiden rundt 20 personer, som alle risikerer å bli utestengt fra partiet. Pressesjef Vinge har så langt ikke blitt nevnt i den sammenhengen.

– Det er beviser for at medlemmer i Nordisk ungdom også har vært medlemmer i SDU og moderpartiet. Det er også mistanker om at man før årsmøtet valgte å slutte seg til partiet bare for å være i stand til å påvirke utfallet, sier Jomshof til TT. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere