RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se bildene fra nyttårsfeiringen verden rundt

MANGE SKADD: Under årets nyttårsfeiring på Filippinene ble 351 mennesker skadd av fyrverkeri. Bildet er fra nyttårsfeiringen i Manila.
MANGE SKADD: Under årets nyttårsfeiring på Filippinene ble 351 mennesker skadd av fyrverkeri. Bildet er fra nyttårsfeiringen i Manila. Foto: Noel Celis (Afp)
Sist oppdatert:
Se bildene fra nyttårsfeiringen - og nyttårsdramatikken - verden rundt.

OSLO (Nettavisen, NTB): Nord-Koreas leder Kim Jong Un åpnet i sin nyttårstale for et toppmøte med erkefienden Sør-Korea. Russlands president Vladimir Putin brukte sin nyttårshilsen til å minne sin amerikanske kollega Barack Obama om at USA og Russland har et felles ansvar for å sikre verdensfreden. Tysklands statsminister Angela Merkel tok et krast oppgjør med rasisme og fremmedhat i sin nyttårstale.

Advarte mot hat og fordommer

Hun rettet en anklagende pekefinger mot politiske ledere på ytre høyre fløy, som hevder å snakke på vegne av folk flest.

- Det de egentlig mener er at andre folk ikke hører hjemme her på grunn av sin hudfarge og religion, sa Merkel og la til:

- Så la meg si til alle de som deltar i slike demonstrasjoner: Ikke hør på hva de sier, for hjertene deres er for det meste fylt av fordommer, kulde og til og med hat.

RYDDEMANNSKAP: Mye å rydde opp på Times Square i New York etter nyttårsfeiringen der.

Drept i kaoset

Verden rundt ble det nye året feiret på tradisjonelt vis. Noen steder endte feiringen i tragedie.

På strandpromenaden The Bund i Shanghai ble minst 35 mennesker drept i kaoset som oppsto da noen kastet falske pengesedler over folkemengden fra en bar inntil plassen. Mange trodde at pengene var ekte og tråkket over hverandre i et forsøk på å samle mest mulig.

Under årets nyttårsfeiring på Filippinene ble 351 mennesker skadd av fyrverkeri. 14 av dem ble nødt til å amputere. Skadetallene er de laveste på fem år, ifølge helseminister Janette Garin.

Se bilder fra nyttårsfeiring og nyttårsdramatikk verden over her:

KJØLIG START I SVEITS: Med champagneglasset i handa innledet denne gjengen det nye året med et bad i Genève.


SOLOPPGANG I JAPAN: Årets første soloppgang i Tokyo sett fra 270 meters høyde


NYTTÅRSTALEN I NORD-KOREA: Nord-Koreas leder Kim Jong Un holder sin TV-sendte nyttårstale til folket. Her åpnet han for et toppmøte med erkefienden Sør-Korea.


SPENT I NEW YORK: På Times Square i New York ble nyttårsaften også benyttet til demonstrasjoner mot politivold i USA. Myndighetene hadde på forhånd varslet økt politinærvær og forsterkninger fra New York Army og Air National Guard.


TRAGEDIE I SHANGHAI: Minst 35 mennesker omkom da det oppsto panikk i en folkemengde i Shanghai på nyttårsaften, trolig etter at noen kastet falske penger over dem. Bildet er fra en minnemarkering 1. nyttårsdag.

ADVARTE TYSKERNE: Tysklands kansler Angela Merkel rettet en anklagende pekefinger mot politiske ledere på ytre høyre fløy, som hevder å snakke på vegne av folk flest.


NYTTÅRSKYSSET: Et par ønsker hverandre godt nyttt år idet 2014 ebber ut på Times Square i New York.


LIBANON: En mann gjør klar en varmluftsballong under nyttårsfeiringen i Beirut i Libanon.


OSLOFJORDEN: Kajakkpadlere fra Nesodden kajakklubb ble fulgt av en leken og veldig sosial nise under en padletur i Oslofjorden nyttårsaften.


STEKT GRIS PÅ CUBA: Familien Rodriguez Osorio nøt nyttårsaften med stekt gris på Campo Florido øste for Havana på Cuba.
 Retten kalles Cerdo en Pua, gris på pinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere