*Nettavisen* Nyheter.

Se den lille sjøløven «Rubbish» vandre gatelangs

PÅ LAND: Rubbish har to ganger gått i land, uten at forskerne vet hvorfor. Foto: (Faksimile)

Ikke første gang den lille sjøløven har klatret opp på land og inn i byen.

En sjøløve med kallenavn «Rubbish» vandret torsdag inn i San Francisco. Han krysset travle gater i marina District, før han forsøkte å gjemme seg under en parkert bil da redningsmannskaper kom til.

Rubbish ble raskt en hit på sosiale medier, som la sin elsk på dyret.

Etter en 30 minutters tid, ble Rubbish fanget i et nett. Han ble plassert i et hundebur og fraktet til marine Mammal Center i Sausalito.

Og det er ikke første gang de har kontakt med sjøløven. For seks måneder siden var det senteret som ga sjøløven kallenavnet. Da ble han funnet i Santa Barbara, underernært og med lungebetennelse. Etter å ha blitt pleid tilbake i form, ble han sluppet løs ved Point Reyes i mars.

LES også: Sjøløve slo seg ned i barenDet er ikke vanlig at sjøløver strander seg selv to ganger, og senteret skal nå sjekke Rubbish for å se om han har helseproblemer som forårsaker hans stadige tilbakevendinger til landjorda. Han skal ha gått ned 3-4 kilo siden han ble sluppet fri i mars.

Men Rubbish er del av et større problem. Varmere vann har forårsaket at sardin-bestanden har gått kraftig ned – noe som har gjort det vanskelig for sjøløvene å finne mat. Mødrene må forlate barna sine i lenger tid, i jakten på føde, og enkelte sjøløve-babyer blir så sultne at de drar ut til havs selv i jakten på mat. Men de er fremdeles for små til å navigere og jakte, så de ender opp strandet i stedet.

Siden 2013 har antallet sjøløver som har gått på land økt dramatisk. Så langt i år har 2500 sjøløve-babyer strandet.

- Det som er skummelt er at vi ikke vet når dette vil stoppe. Dette kan være den nye normalen, en forandring i klimaet som vi må forholde oss til, sier Shawn Johnson, direktør ved senteret til Huffingtonpost.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.