*Nettavisen* Nyheter.

Se, der danser dronningen

Dronning Sonja var ikke vond å be da hun ble bedt opp til dans på det storslåtte ballet i New York natt til onsdag. Se bildene fra kongeparets USA-tur.

02.03.05 10:22

(SIDE2): Anledningen for at Dronning Sonja fikk prøvd dansefoten var Den amerikansk-skandinaviske stiftelsens (ASF) veldedighetsball i anledning 100 års-jubileet for unionsoppløsningen med Sverige.

Tett program
Det var lederen for ASF, Christian Sonne, som ledet dronningen ut i dansen på det fasjonable The Pierre Hotel.

Dronning Sonja og kong Harald har hatt et stramt program på sin USA-tur som startet denne uken. Blant annet har dronningen stilt ut sine malerier, åpnet utstillinger og sammen har de besøkt blant annet en skole i Harlem der flere av elevene har vunnet stipend for å reise til Norge.

Ifølge Se og Hør har kongeparet også rukket å ha en privat lunsj med Ari Behn og Maud Angelica som for tiden er i New York mens mor, Märtha Louise, reiser rundt med sin barnebok her hjemme.

Egen norsk dag
I anledning det celebre, norske besøket i New York, erklærte byens ordfører Michael Bloomberg at 2. mars, 2005 ble erklært Norwegian Centennial Day.

Han var ikke selv tilstede under ballet på The Pierre. Kuverten, som ifølge VG kostet 3.300 kroner for den billigste, skal benyttes til å fremme forståelsen for skandinavisk kultur i USA.

Tilstede under arrangementene har også Stein Erik Hagen og hans kone Mille Marie Treschow vært. Treschow sier til VG at besøket deres i New York er av privat karakter i vinterferien. Tirsdag kveld var de invitert av gode venner på veldedighetsballet.

Kongeparet skal videre til Washington der de blant annet skal overvære en konsert i anledning Norsk Hydros 100 års-markering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag