*Nettavisen* Nyheter.

Se, en helt ny blomst

Denne orkideen har du aldri sett før. Forskere i Vietnam har nemlig oppdaget 11 nye dyre- og plantearter.

27.09.07 15:02

WWF (World Wide Fund for Nature) melder at fem typer orkideer, to sommerfuglarter og en slange er blant de nyoppdagede artene, funnet av forskere i den sentrale Thua Thien-provinsen sentralt i Vietnam.

Det avsidesliggende området er kjent for å ha et meget rikt dyre- og planteliv og går under navnet «den grønne korridoren». Her lever en rekke av verdens truede arter.

Meget sjeldent funn
Chris Dickinson, som er WWFs tekniske rådgiver på området, sier at det er svært sjelden at så mange arter oppdages på samme sted, og at det kun skjer på steder med eksepsjonelt gode vekstvilkår.

Ikke første gang
Flere store pattedyr ble oppdaget i den samme skogen på 1990-tallet, og bare de siste årene er 15 truede krypdyrarter og seks fuglearter funnet her.

- men siste?
Eksperter mener imidlertid at toppen er nådd med det nye funnet. Det er uttrykt bekymring over at denne seneste oppdagelsen i et område rikt på dyre- og planteliv lett kan bli forsømt grunnet økonomisk utvikling.

Samtidig mener både WWF og FNs klimapanel at mellom 15 og 37 prosent av verdens dyre- og plantearter vil forsvinne med klimaendringene.

Se bilder av flere av de nye artene under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.