RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se forandringen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Apple-sjef Steve Jobs (53) er alvorlig syk.

Steve Jobs er sykemeldt fram til juni fordi helsetilstanden hans er verre enn først antatt, melder Sky News.

I begynnelsen av januar opplyste Apple-sjefen at han led av hormonell ubalanse, som skal være årsaken til det enorme vekttapet.

Les også: Derfor ble Steve Jobs så tynn

- Som mange av dere vet, så har jeg gått ned i vekt gjennom hele 2008. Årsaken til dette har vært et mysterium for både meg og mine leger, skrev Jobs i et brev til sine tilhengere da han måtte melde avbud på den årlige Macworld-konferansen i San Francisco tidligere denne måneden.

Han forsikret tilhengerne om at han var i full stand til å ivareta jobben sin, og at han ikke hadde planer om å endre på jobbsituasjonen. Allerede en uke etter denne uttalelsen, er han nødt til å trekke seg tilbake for en periode.

Overlevde kreft
Jobs gjennomgikk en operasjon for kreft i bukspyttkjertelen i 2005. Hormonell ubalanse er et symptom på kreft i bukspyttkjertelen, og nå spekuleres det derfor i at Jobs kan ha fått et tilbakefall.

- Jeg har skjønt at min helsetilstand er langt verre enn det jeg opprinnelig trodde, opplyste han i en e-post til sine ansatte denne uken.

Kreft i bukspyttkjertelen er en av de krefttypene med dårligst utsikter for å overleve. Bare to-tre prosent av pasientene er fortsatt i live fem år etter at de fikk diagnosen, ifølge Kreftregisteret.

Fortsatt strategisk sjef
Jobs har bedt Apples tekniske direktør Tim Cook om å ta seg av den daglige driften.

- Jeg kommer fortsatt til å være med på viktige strategiske avgjørelser, men det er Tim Cook som skal stå for den daglige driften, sier Jobs.

Apple-aksjen falt med 0.08 prosent etter nyheten om at Jobs sykemelder seg. Jobs grunnla Apple i 1976 og har hatt en enorm innflytelse på selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere