*Nettavisen* Nyheter.

Se fremtidens strålevåpen

Foto: (AP)

Slik virker USAs nye strålevåpen: En usynlig varmestråle får disse soldatene til å føle at de tar fyr. Se video.

25.01.07 14:34

Det amerikansk militæret har utviklet et helt nytt strålevåpen de hevder er totalt ufarlig. En varmestråle avfyres mot menneskemengder som vil føle at de tar fyr.

Militære talsmenn sier til nyhetsbyrået AP at teknologien vil føre til at uskyldige liv, både sivile og soldater i blant annet Irak og Afghanistan, kan bli spart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AP)

Klart om tre år
Våpenet er ikke ventet å komme i produksjon før i 2010, men alle militærgrener i USA har uttrykt interesse for det, opplyser militæret.

Under den første mediedemonstrasjonen onsdag, ble våpenet avfyrt fra en stor tallerken montert på toppen av en bil mot frivillige som simulerte et folkelig opprør.

Besetningen ved våpenet siktet og avfyrte våpenet fra over 450 meter unna, om lag 17 ganger så langt unna sammenlignet med bruksområdet for eksisterende ikke-dødelige våpen, som gummikuler.

Trodde klærne tok fyr
Selv om den plutselige varmen, på rundt 54 varmegrader, ikke var smertefull, var varmen intens nok til at de frivillige trodde klærne var i ferd med å ta fyr, melder AP.

To militære og ti reportere stilte seg frivillig opp for å teste våpenet, som lett klarte å trenge gjennom flere lag med vinterklær.

Mikrobølgeovn på fire hjul
Teknologien bruker såkalte millimeterbølger, som kan penetrere litt av huden, akkurat nok til at man føler ubehag, ifølge talsmennene for militæret. Til sammenligning vil mikrobølgeovnen du har på kjøkkenet kunne trenge gjennom langt mer.

Strålevåpenet vil ikke kunne trenge gjennom vegger, men kommer igjennom vanlige klær. Det amerikanske militæret ønsker ikke å svare på hvorvidt våpenet kan brukes gjennom glass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.