Se hvordan det spirer og gror på mobilen din

Foto: Simon Park (exploringtheinvisible.com)

Mobiltelefonen din avslører mer om deg enn du tror.

24.02.13 21:31

Det er ingen nyhet at mobiltelefoner huser en del bakterier, men har du noen gang fått se på nært hold hvordan det blomstrer og gror?

En gruppe biologistudenter ved University of Surrey i England fikk oppgaven med å ta en nærmere kikk, og de fant en imponerende flora.

Tok avtrykk
Veileder Simon Park ba molekylærbiologistudentene ta med seg avtrykk med bakteriene fra sine duppedingser og dyrke dem videre i petriskåler. Da ble det liv!

Fra nese til tastatur
Park beroliger imidlertid og sier at de fleste av bakteriene de avslørte er helt harmløse og av samme type du finner på huden din. Men likevel, det dukket også opp noen hissige stafylokokker, Staphylococcus aureus, for å være presis. Dette er bakterier som trives godt i nesen din, så hvis du først har fingeren der og deretter sender av gårde en tekstmelding, så kan de slå følge og slå seg ned på mobilen din.

- Hver telefon forteller en historie, sier Park til nettstedet Wired.co.uk.

Av jord er du kommet
Han forteller hvordan et av avtrykkene - der du tydelig kan se omrisset av telefonen - avslørte en spredning av bakterien Bacillus mycoides. Den har et særpreget mønster og er en bakterie som vokser i jord. Dermed forteller avtrykket at brukeren har vært i kontakt med jord.

Studentene fant at på vanlige mobiltelefoner uten skjerm er bakteriene begrenset til tastaturet, mens på touchscreentelefoner er det bakterier over alt.

Se flere mobiltelefonbakterier på Simon Parks blogg, «Exploring the invisible».

Foto: Simon Park (exploringtheinvisible.com)

Foto: Simon Park (exploringtheinvisible.com)

Foto: Simon Park (exploringtheinvisible.com)

Foto: Simon Park (exploringtheinvisible.com)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bakterier

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag