RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)

Se Obamas vitsemakeri

Sist oppdatert:
Obama gjorde narr av blant andre Bush, Cheney og sin egen kone.

Obama mottok stor applaus under den årlige middagen i White House Correspondents Association lørdag kveld. Presidenten holdt et nesten 20 minutter langt innlegg hvor han sparket i alle retninger.

Se video nederst i saken.

- Jeg er Barack Obama. De fleste av dere dekket meg. Dere alle stemte på meg, sa Obama til den oppmøtte pressen med henvisning til kritikken som pressen har fått for å ha et litt for tett bånd til presidenten.

- Jeg må tilstå at jeg ikke ville være her, men jeg var nødt til å komme. Enda et problem jeg har arvet fra George W. Bush, sa Obama og høstet latter fra forsamlingen.

Obama benyttet også anledningen til å gi et lite sleivspark til Dick Cheney.

- Dick Cheney skulle ha vært her, men han er opptatt av å skrive på memoarene med arbeidstittelen «Hvordan skyte venner og avhøre folk», sa Obama.

Ved et uhell skjøt og såret USAs visepresident Dick Cheney sin partner under en jakttur i Texas, og det var denne hendelsen Obama refererte til.

White House Correspondents Association-middagen har en lang historie som et årlig nerdeball - en uformell smokingfest hvor Washingtons toppfolk møter Hollywoods B- og C-kjendiser. Den første middagen ble avholdt i 1920 og har vært en årlig tradisjon siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere