RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for «gravide» terrorister!

FBI frykter at terrorister forkledd som gravide kvinner skal slå til på amerikansk jord.

De føderale sikkerhetsmyndighetene i USA har denne uken gått ut og advart lokale politimyndigheter om at terrorister har i økende grad tatt i bruk kvinner til å gjennomføre terrorhandlinger.

FBI og Homeland Security frykter at terrorister vil skjule sprengstoff på magen til kvinner, slik at det ser ut som at de er gravide.

Varsler lokalt politi
Sikkerhetsbyråene advarer også om at denne metoden kan bli anvendt på amerikansk jord.

Dette kommer frem i en notis som er sendt til samtlige politimyndigheter i hele USA, melder CNN.

Byråene har ingen konkret eller pålitelig etterretning som underbygger dette, men henviser til land som Tsjetsjenia, India, Irak, Pakistan, Sri Lanka og Tyrkia hvor bruken av kvinnelige selvmordsbombere har økt betraktelig.

I tillegg så viser de til selvmordsangrepene i Irak 2. februar der to kvinner med Downs syndrom ble lurt til å sprenge seg selv i luften.

Nye metoder
Nå ønsker de føderale sikkerhetsmyndighetene at lokale politimyndigheter skal gjøre seg kjent med terroristenes nye metoder.

- Selv om militæret og sikkerhetsstyrker har blitt mer oppmerksomme på bruken av kvinnelige aktører, så har terrorister tilpasset selvmordsangrepstaktikker for å kompensere for de økte sikkerhetstiltakene, opplyser byråene i notisen.

Byråene understreker at kvinner, som tilsynelatende er gravide, er i bedre stand til å tilnærme seg terrormål uten å vekke mistanke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere