*Nettavisen* Nyheter.

Se Saddams bok

Saddam Husseins bok “Kom dere ut, dere fordømte” er litterært sett noe søppel. Likevel er den illegale boken blant Jordans mest populære.

30.06.05 14:20

Ifølge The New York Times er den upubliserte boken ”Kom dere ut, dere fordømte” en lett forglemmelig sviske, med en renkefull forræder, en invasjonsær av sionistisk-kristne vantro, og en arabisk frigjører. Det eneste som gjør at den skiller seg ut fra liknende bøker i arabiske butikker, er forfatteren: Saddam Hussein.

Tidligere denne uken erklærte Saddam Husseins datter, Raghad, at hun ville utgi den 186 sider lange boken i Jordan. Den ble øyeblikkelig forbudt av Jordans presse –og publikasjonsdepartement. Men alle de illegale kopiene som likevel ble solgt i Ammans gater, ble revet vekk øyeblikkelig. Det vedvarende opprøret i Irak fører til at Saddam Hussein blir stadig mer populær i nabolandet, skriver New York Times.

Saddam skal ha gjort ferdig boken den kvelden USA invaderte Irak i 2003, og den blir ansett for å handle om okkupasjonen av landet. Datteren skal visstnok ha tatt aktivt del i utformingen av bokens omslag, og hun har lagt til et etterord til ære for sin far.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.