RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se talen der Obama gjør narr av republikanerne

BARACK OBAMA var i det humoristiske hjørnet da han holdt en tale på Manhattan mandag kveld.
BARACK OBAMA var i det humoristiske hjørnet da han holdt en tale på Manhattan mandag kveld. Foto: Saul Loeb (Afp / NTB scanpix)
President Barack Obamas tale ble møtt med gapskratt.

NEW YORK (Nettavisen): Republikanernes kandidater til presidentvervet, og kanskje spesielt Donald Trump, har kalt president Barack Obama svak og konstatert at de selv er bedre egnet til å håndtere for eksempel Russland og Vladimir Putin.

Mandag slo Obama tilbake under en tale han holdt i forbindelse med en donormiddag på Manhattan i New York, skriver Washington Post.

USAs president utnyttet eksempelvis at republikanernes presidentkandidater har klaget over spørsmålene de fikk fra CNBC under den forrige TV-debatten.

«Det viser seg at de ikke engang klarer å håndtere en gjeng CNBC-debattledere», smilte Obama.

Han stoppet heller ikke der.

Uten å navngi senator James Inhofe fra Oklahoma, tok Obama opp republikanerens forsøk på å motbevise global oppvarmning gjennom å ta med seg en snøball i senatet.

- Jeg dikter ikke opp dette. Det skjedde faktisk. Det er galskap, sa Obama.

Se talen her:


Obama sa at republikanerne sliter med å tro på fakta. 99 av 100 forskere sier at global oppvarming er fakta, forklarte Obama.

- Hvis du går til 100 leger og 99 av dem sier til deg at du har diabetes, vil du ikke svare «det er en konspirasjon» og at «alle 99 legene har gått sammen med Obama for å nekte meg bacon og smultringer» Du gjør ikke det, sa Obama ifølge Washington Post.

Her er for øvrig video av den gang Inhofe tok med en snøball i Senatet:
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere