*Nettavisen* Nyheter.

Se uka i bilder

Torsdag raste et marked sammen i Moskva. Samtidig jaget britisk politi ranerne som fikk med seg inntil 660 millioner kroner. Se verden i bilder fra uka som gikk.

25.02.06 08:48

(Se bilder nederst i saken.)

Mandag: Den kontroversielle britiske historikeren David Irving ble mandag dømt til tre års fengsel av en østerriksk domstol for å ha benektet at jødeutryddelsen skjedde. Den 67 år gamle historikeren innrømmet at han hadde hevdet at gasskamrene ikke fantes, og at påstanden om at de tyske nazistene hadde drept millioner av jøder ikke kunne bevises. I Østerrike er det straffbart å benekte folkemordet på jødene. Les mer.

Tirsdag: Direktøren for et Securitas-pengedepot i Kent blir kidnappet. Senere samme dag blir også mannens kone og sønn kidnappet. Direktøren tvinges til å hjelpe ranerne inn i pengedepotet, der de kan ha fått med seg så mye som 50 millioner pund (600 millioner kroner). Dette er tidenes rekord-ran i Storbritannia, og 100 politifolk drev fredag fremdeles klappjakt på ranerne. Fredag ettermiddag hadde tre personer blitt pågrepet i forbindelse med saken. Les mer.

Onsdag: Tusenvis av demonstranter samlet seg onsdag i Samarra etter at en av sjiamuslimenes største helligdommer i Irak ble sprengt. Domen over Ali Al-Hadi-krypten ble sprengt i morgentimene onsdag. Krypten inneholder levningene av to hellige imamer. Les mer.

Torsdag: Over 40 omkom og flere titalls personer ble skadet da taket over et marked i Moskva kollapset. Redningsarbeiderne måtte bruke hydrauliske jekker og metallkuttere for å rydde seg gjennom sammenrast stål og betong. Ulykken skjedde på et marked i bydelen Baumansky klokken 05.20 lokal tid (03.20 norsk tid) torsdag. Markedet hadde ennå ikke åpnet, men flere ansatte og kommunearbeidere lå og sov i bygget. Les mer.

Fredag: Mer enn 200 fugler ble brent i Jakarta fredag. Indonesiske myndigheter har gjennomført en rekke tiltak for å hindre spredning av det dødelige H5N1-viruset. Frankrike tester fredag kalkuner for mulig H5N1-smitte etter at det ble påvist fuglevirus ved en kalkunfarm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag