*Nettavisen* Nyheter.

Se video av fylleskandalen

Sikkerhetsansvarlige var så fulle at de ikke klarte å snakke rent. Se videoklipp fra skandalefestene på danskebåten.

20.06.05 10:39

Se gratis videoklipp fra dokumentarprogrammet.

Den danske avisen Ekstrabladet trykket søndag flere sjokkerende bilder fra fyllefestene om bord på DFDS-fergene mellom Oslo og København. Det skal også vises et dokumentarprogram på dansk TV 2 om de ansattes festing.

Snøvler og snubler
Festene foregår på personalrommet «Den grønne» på «Crown of Scandinavia», på syvende dekk. Ekstrabladet var med på en av festene, og snakket med en ansatt som forteller at kapteinen på båten kjenner til fyllekalasene.

På festen var det flere som var så fulle at de ikke klarte å stå oppreist. Enkelte ansatte som har ansvaret for sikkerheten om bord, klarte ikke å prate rent.

- Jeg er i branngruppen...det vil si jeg jobber i...branngruppen, snøvler en av de ansatte i dokumentarprogrammet.

Både Ekstrabladet og dansk TV 2 har snakket med tidligere ansatte om fyllefestene om bord.

- Jeg har sett sjefer om bord som var for fulle til å arbeide, sier Uffe Jungersen, som er ansatt på fergene til DFDS mellom Oslo og København, til den danske avisen.

- Jeg tror nesten det blir festet annenhver dag. Man kan feste hver dag om man vil, sier tidligere ansatt, Birgitte Thomsen, til dansk TV 2.

Må drikkes om bord
DFDS Seaways har en promillegrense på 0,4 for ansatte som har fri, men selger likevel billig øl og vin til personalet. Rederiet krever at alkoholen skal drikkes om bord i båten.

Ifølge Ekstrabladet er det også utstrakt bruk av narkotika blant de ansatte.

Etter de sjokkerende avsløringene lover administrende direktør Søren Jespersen at ledelsen i selskapet vil reagere. Han sier folk kan miste jobben dersom det viser seg at festene har funnet sted. Selskapet vil også øke frekvensen av uanmeldte promilletester av de ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.