RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YouTube

Se videoen som vekker nytt raseri

Sist oppdatert:
Demonstranten signaliserer til politiet at han er ubevæpnet. Kort tid etter ligger han livløs på bakken.

Mens demokratiforkjempere teller tapene etter 13 dager med opprør mot Mubarak-regimet og opposisjonsgrupper har innledet forhandlinger med visepresidenten, slippes nye videobilder av den brutale virkeligheten i Egypts gater.

Les også: Egypt-opprøret dag 13

Les også: Knivstukket svensk reporter forteller

Skutt og drept
En video av det som skal være en demonstrant som blir skutt og drept av politiet i Alexandria 28. januar sirkulerer nå på nettet. Opptaket skal være gjort fra en balkong mot en bakgård i Manshya-distriktet i Egypts nest største by. Det viser hvordan demonstranter setter opp barrikader over veien.

Trekker opp jakka
På videoen ser vi hvordan en gutt eller mann nærmer seg en gruppe væpnede politifolk. Han trekker opp jakka som får å vise at han er ubevæpnet. Kort tid etter blir han skutt og faller livløs til bakken.

Så langt har ingen kunnet bekrefte innholdet på videoen eller hvem demonstranten er, skriver blant andre Daily Mail og Huffington Post.

Politi med dårlig rykte
Det egyptiske politiet og sikkerhetstjenesten har et dårlig rykte når det gjelder brutalitet. En av begivenhetene som sies å ha ledet til opptøyene som har rystet Egypt de siste dagene drapet på Khaled Said i Alexandria i juni i fjor. Han ble hentet av to sivilkledte politifolk, banket opp og døde senere av skadene. En Facebook-side til minne om han er fortsatt den største dissidentgruppa i Egypt med mer enn 473.000 brukere, skriver The New York Times på nett.

Demokratiforkjemperne hedrer martyrene på nettsiden 1000memories.com/egypt.

Se video av en angivelig demonstrant som blir skutt i Alexandria under. Vi advarer mot sterke scener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere