*Nettavisen* Nyheter.

SeaWorld i San Diego kutter spekkhogger-show

TILIKUM spilte hovedrollen i dokumentarfilmen Blackfish, som kom ut i 2013 og vant Oscar. Foto: Gerardo Mora (Afp / NTB scanpix)

Men i Orlando er Tilikum fortsatt stjernen.

NEW YORK (Nettavisen): Dokumentarfilmen «Blackfish» skapte store bølger i farvannet til Seaworld Entertainment, som gjennom sin kritikk mot å holde spekkhoggere i fangenskap bidro til at selskapets omsetning og fortjeneste stupte.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Blackfish avslørte blant annet at ledelsen i SeaWorld i Orlando kjøpte spekkhoggeren Tilikum til tross at at man kjente til at Tilikum hadde tatt et menneskeliv under sitt opphold i South Oak Bay i Canada.

I Orlando har Tilikum tatt livet av to mennesker til: En 27 år gammel mann som gjemte seg inne i SeaWorld etter stengetid og instruktøren Dawn Brancheau.

Det nærmer seg tre år siden filmen kom ut. Nå melder SeaWorld at man skal kutte ut det nåværende spekkhogger-showet i San Diego.

I stedet skal selskapet investere i en stor utvidelse for å åpne «en ny spekkhogger-opplevelse» i 2017.

- Vi er ikke begrenset til ett dyr, til ett spesielt show eller én bestemt attraksjon. Vi lytter til gjestene våre, vi utvikle oss som selskap og er i stadig forandring, sa toppsjef Joel Manby ifølge USA Today til investorer nylig.

SeaWorld vil imidlertid fortsette med spekkhoggershow i både Orlando og San Antonio. SeaWorld har elleve underholdningsparker i fem stater i USA.

Omsetningen falt én prosent til 1,1 milliarder dollar de første ni månedene av 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.