RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILIKUM spilte hovedrollen i dokumentarfilmen Blackfish, som kom ut i 2013 og vant Oscar.
TILIKUM spilte hovedrollen i dokumentarfilmen Blackfish, som kom ut i 2013 og vant Oscar. Foto: Gerardo Mora (Afp / NTB scanpix)

SeaWorld i San Diego kutter spekkhogger-show

Men i Orlando er Tilikum fortsatt stjernen.

NEW YORK (Nettavisen): Dokumentarfilmen «Blackfish» skapte store bølger i farvannet til Seaworld Entertainment, som gjennom sin kritikk mot å holde spekkhoggere i fangenskap bidro til at selskapets omsetning og fortjeneste stupte.

Blackfish avslørte blant annet at ledelsen i SeaWorld i Orlando kjøpte spekkhoggeren Tilikum til tross at at man kjente til at Tilikum hadde tatt et menneskeliv under sitt opphold i South Oak Bay i Canada.

I Orlando har Tilikum tatt livet av to mennesker til: En 27 år gammel mann som gjemte seg inne i SeaWorld etter stengetid og instruktøren Dawn Brancheau.

Det nærmer seg tre år siden filmen kom ut. Nå melder SeaWorld at man skal kutte ut det nåværende spekkhogger-showet i San Diego.

I stedet skal selskapet investere i en stor utvidelse for å åpne «en ny spekkhogger-opplevelse» i 2017.

- Vi er ikke begrenset til ett dyr, til ett spesielt show eller én bestemt attraksjon. Vi lytter til gjestene våre, vi utvikle oss som selskap og er i stadig forandring, sa toppsjef Joel Manby ifølge USA Today til investorer nylig.

SeaWorld vil imidlertid fortsette med spekkhoggershow i både Orlando og San Antonio. SeaWorld har elleve underholdningsparker i fem stater i USA.

Omsetningen falt én prosent til 1,1 milliarder dollar de første ni månedene av 2015.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere