RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seier til Halonen

Sist oppdatert:
Den konservative utfordreren Sauli Niinisto innrømmer nederlag i det finske presidentvalget.

Finske velgere gjenvalgte den venstreorienterte presidenten Tarja Halonen for seks nye år søndag, i et tett løp mot den konservative utfordreren Sauli Niinisto.

Halonen, Finlands første kvinnelige president, hadde 51,8 prosent av stemmene, mot 48,2 prosent til den tidligere finansministeren Sauli Niinisto, da 99,9 prosent av stemmene var telt opp. 77 prosent av de finske velgerne brukte stemmeretten sin, melder AP.

SE GRATIS VIDEO

Halonen (62) beskrev seieren som historisk, siden hun er den første finske statslederen som er blitt gjenvalgt i direkte valg.

Presidentembetet er først og fremst en symbolsk post, og har lite innflytelse over landets innenrikspolitikk. Presidenten jobber imidlertid tett sammen med statsministeren og regjeringen i utformingen av den finske utenrikspolitikken, og representerer ofte Finland i utlandet.

Statsminister Jens Stoltenberg har sendt følgende gratulasjon til Halonen:

«Kjære Tarja. Det er en spesiell glede for meg å gratulere deg med gjenvalget som Finlands president. Jeg ser fram til godt samarbeid i årene som kommer.

Med hilsen Jens S.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere