RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Lewis Whyld, AP/Scanpix)

Seiersdag for ekskjærester

Europadomstolen har gjort det klart at Natallie Evans (35) ikke får bruke embryoene som hun og ekskjæresten har fryst ned.

Natallie Evans (35) får ikke bruke embryoene som hun og ekskjæresten har fryst ned. Kvinnens eneste mulighet til å bli gravid var ved hjelp embryoene som ligger nedfrosset på en klinikk. Men problemet er bare det at hennes ekskjæreste har sagt nei til at Natallie skal bruke de prøverørsbefruktede eggene, melder BBC News.

Saken har havnet i Europadomstolen, og tirsdag kom avgjørelsen: britiske Natallie har ingen rett til å bruke embryoene som paret for flere år siden fryste ned.

Fikk eggstokkreft
Natallie fikk diagnosen eggstokkreft i 2001, men seks av parets embryoer var fryst ned, noe som dermed ga kvinnen håp om at hun likevel kunne bli mor.

Men i 2002 ble det slutt mellom de to, og ekskjæresten skrev da til klinikken og ba dem om å ødelegge embryoene.

Året etter gikk Natallie til retten med saken, der hun krevde å få bruke embryoene uten ekskjærestens tillatelse.

Domstolene sa nei

Men samtlige domstoler i Storbritannia sa nei til Natallie. Hun har dermed ikke rett til å benytte de prøverørsbefruktede eggene.

- Det er vanskelig for meg å akseptere at embryoene nå skal ødelegges, sier Evans til Sky News.

Selv hevder Natallie at ekskjæresten har gitt sitt samtykke til at hun kan bruke de befruktede eggene, en beslutning hun mener han ikke kan endre på nå i ettertid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere