RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seileren Laura (14) er forsvunnet

Foto: AFP PHOTO / ANP VALERIE KUYPERS (Scanpix)
Laura ville seile jorden rundt alene, og ble stoppet av myndighetene. Nå er hun borte.

Nederlandske Laura Dekker (14) ville være den yngste personen som hadde seilt jorden rundt alene. Hun ble stoppet av myndighetene, og har nå vært forsvunnet siden fredag. Dette melder BBC.

Politiet sier at 14-åringens båt fremdeles ligger ved havnen, og det ser ut til at jenta har forlatt farens hjem av egen fri vilje.

- Vi tror ikke at dette dreier seg om en forbrytelse, sier politiets talsmann i Utrecht-politidistrikt, Bernhard Jens, til nyhetsbyrået AP.

Seilte alene da hun var ti år
Laura seilte alene allerede da hun var kun ti år gammel.

Selv har hun en 8,3 meter lang båt, Hurley 800 med navnet «Guppy», og i august ønsket Laura å sette verdensrekord som den yngste jordomseileren – alene.

En domstol i Utrecht mente at dette var for farlig for jenta, som da var 13 år.

Dekkers far støttet imidlertid hennes ønske. Han fritok henne fra skoleundervisningen, for at hun skulle få oppfylt ønsket sitt.

Dermed tok myndighetene grep, og satte Laura under statlig tilsyn.

Foreldrene måtte nå søke om lov fra myndighetene i alle viktige spørsmål vedrørende Laura Dekker. Det betyr, at Laura ikke kunne foreta sin reise verden rundt uten myndighetenes tillatelse.

Reist på egen hånd?
Den nederlandske avisen De Volkskrant har rapportert at Laura overtrakk bakkontoen hennes med 3.500 Euro for noen dager siden. Dette ønsker ikke politiet å kommentere overfor AP.

Det nederlandske politiet har varslet nabolandene, og bedt dem om å overvåke lufthavnene.

- Vi gjør alt vi kan for å få henne tilbake. Vi er selvfølgelig bekymret for hennes helsetilstand, vi snakker jo om en mindreårig jente, sier Jensen til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere