Gå til sidens hovedinnhold

Seks alvorlig skadet etter hotelleksplosjonen

Fortsatt kritisk for norsk kvinne (55).

I alt seks personer er alvorlig skadet, to av dem kritisk, etter gasseksplosjonen som onsdag morgen rammet hotellet Cordial Mogán Playa i byen Puerto Mogan på Gran Canaria, melder nettavisa Canarias7.es.

Alvorlige brannskader
Tilstanden skal fortsatt være kritisk for en norsk kvinne (55). Hun ble fløyet til sykehus i Las Palmas for behandling av omfattende brannskader. Ifølge Canarias7.es har kvinnen forbrenninger over hele kroppen.

- Kjente gasslukt
Det bodde mange nordmenn på hotellet da det smalt. En av dem som var vitne til eksplosjonen var Bernhard Caspari.

- Kona mi og jeg var på vei fra rommet vårt til restauranten. Vi kjente en sterk lukt av gass og så en mann som bar på en gassmåler, forteller Caspari til Glomdalen.no.

- Vi så først en liten eksplosjon og så en stor. Det var masse flammer og vi så flere som ble skadd. Mange skrek. Det var ganske dramatisk, sier han.

Eksplosjonen skjedde på spa-avdelingen på hotellet.

Skulle tanke propangass
Ifølge Canarias7.es inntraff ekspolosjonen 08.45 da en tankbil skulle fylle propangass på hotellets gassanlegg på 10.000 liter.

En annen nordmann som bodde på hotellet, skiensmannen Per Lunde, satt og spiste frokost med kona da de hørte det drønne.

- Vi satt i matsalen og spiste da vi hørte det som minnet om et tordenskrall, deretter ble vi stille og rolig evakuert ut av hotellet, sier Lunde til Telemarksavisa.

Ekteparet opplevde eksplosjonen som udramatisk. De to er nå på vei hjem til Norge.

Knut Liljeberg fra Skien ble også vitne til dramaet da han gikk forbi hotellet.

- Vi var ute og gikk morgentur i gata utenfor hotellet det smalt, sier han til Telemarksavisa.

Så skadde løpe ut
Han forteller at han kunne se det brant i gassledninger i hotellet. Han forteller videre at han så skadde spanjoler komme springende ut av hotellet med store brannskader. Disse ble tatt hånd om av helsepersonell.

Fra pressevakten hos Utenriksdepartementet får Nettavisen torsdag opplyst at de så langt bare kan informere om at en norsk kvinne i 50-årene er skadet etter eksplosjonen og er sendt til sykehus for videre behandling.

VIDEO: Se nyhetsinnslag om ulykken fra Informativos RTVC under.

HTML EMBED
Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene