RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks amerikanske soldater drept

Sist oppdatert:
Tre amerikanske soldater ble drept av en bombe i Irak tirsdag kveld. Bare noen timer tidligere led tre andre soldater samme skjebne.

Bomben rammet en militærkolonne nær Iskandariya, rundt fem mil sør for Bagdad, opplyser den amerikanske hæren. Den hjemmelagde bomben eksploderte klokka 8 lokal tid (klokka 18 norsk tid).

Tidligere tirsdag ble en annen amerikansk militærkolonne rammet av en bombe som var plassert i veikanten i Khaldiya-regionen. Motstanden mot okkupasjonen har vært sterk i dette området helt siden invasjonen i mars i fjor. En amerikansk soldat og en sivil iraker ble i tillegg skadd i dette angrepet.

Også to ansatte i det amerikanske TV-selskapet CNN ble drept i Irak tirsdag. TV-kanalen opplyser at de to, en tolk og en sjåfør, ble drept da de var på vei tilbake til Bagdad etter en reise sør for den irakiske hovedstaden. En kameramann som satt i en annen bil ble skadd i angrepet.

Amerikanske soldater avverget en eksplosjon utenfor okkupasjonsstyrkens hovedkvarter i Bagdad tirsdag, da de uskadeliggjorde en bombe på en parkeringsplass.

Bomben var plassert i en bil som sto parkert på et område som brukes av besøkende til det amerikanske hovedkvarteret. I forrige uke ble minst 25 mennesker drept, da en bombe eksploderte ved en av de andre inngangene til hovedkvarteret.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere