*Nettavisen* Nyheter.

Seks arrestert for postran

Foto: TV4Nyheterna Göteborg

Politiet i Sverige har pågrepet seks menn, mistenkt for å ha deltatt i det store postranet i Göteborg 22. januar.

04.03.08 22:55

- Alle seks er kjenninger av politiet. Dermed er det ikke sagt at alle har ranet banker eller verditransporter tidligere, sier stedfortredende sjef Sven Alhbin ved Västra Götland politi til gp.se.

Fra Stockholm
De seks ble arrestert da politiet slo til mot flere adresser i Stockholmsområdet tidlig tirsdag morgen, og er menn i alderen 20 til 52 år. Politiet gjennomførte samtidig flere husransakinger i jakt på bevis.

Arrestasjonene kom som følge av etterforskningen og beviser som er kommet frem under den, men Alhbin vil ikke kommentere pågripelsene ytterligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tidligere er tre personer på 29, 25 og 31 år arrestert i samme sak, også disse fra Stockholmsområdet. Politiet utelukker ikke at flere vil pågripes for ranet. Alhbin vil ikke spekulere i om en Stockholmsbande står bak ranet mot postterminalel i Göteborg.

De seks pågrepne i dag vil avhøres utover tirsdagen.

Brant biler
Store deler av Göteborg sentrum ble sperret av etter ranet fordi ranerne hadde plassert ut vesker som de hevdet inneholdt bomber. Hensikten var å hindre politiet i å rykke ut. I tillegg hadde ranerne etterlatt seg brennende biler utenfor postterminalen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

207931

Ranerne skal ha slått til minutter etter at nattoget kom med postens forsendelser. Deretter gikk de rett mot verdiavdelingen på postterminalen og kom seg unna med ett eller flere brev. En teori er at ranerne har vært ute etter hemmelige forretningsdokumenter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.