RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks års fengsel for lobbyist

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den tidligere super-lobbyisten Jack Abramoff er dømt til nesten seks års fengsel i USA - og ennå er han ikke straffet i den viktigste saken mot ham.

HOUSTON (NA24): Jack Abramoff var tidligere en sentral spiller i Washington, en mann som mot store pengesummer skaffet sine oppdragsgivere innpass i politiske kretser, spesielt i det republikanske partiet, som de siste årene har vært toneangivende.

Men det siste året har den tidligere superlobbyisten blitt skandalisert av flere ulike skandaler.

I dag ble han dømt til fem år og ti måneders fengsel i en sak i Florida for bedrageri i forbindelse med en kasinoinvestering. Forretningspartneren Adam Kidan fikk samme straff. De to hadde forfalsket papirer som viste at de hadde innbetalt sin del av investeringen.

Og ennå gjenstår straffeutmålingen i den politisk sett viktigere saken som dreier seg om korrupsjon i Washington, og som kan resultere i enda flere år i fengsel.

Abramoff har sagt seg skyldig i tre tiltalepunkter i denne saken, men straffeutmålingen men det er ikke satt noen dato for straffeutmåling. Han skal vitne i saken.

Saken skal angivelig involvere så mange som 20 kongresspolitikere, og kan bli en skandale for det politiske miljøet i Washington, blant annet den sentrale republikaneren Tom DeLay, som gikk av som majoritetsleder i Representantens hus på grunn av pågående granskning av pengesaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere