Gå til sidens hovedinnhold

Seks døde og 16 skadde i togulykke i Danmark

Storebæltsbroen:

Storebæltsbroen var stengt for veitrafikk i uværet da togulykken skjedde. Seks personer mistet livet.

Lyntoget med 131 passasjerer om bord kan ha blitt truffet av gjenstander fra et møtende godstog lastet med øl på Storebæltsbroen i Danmark onsdag morgen.

Det blåste kraftig da ulykken skjedde, og broen var stengt for biltrafikk.

- Høye kjøretøy kan ikke kjøre over broen når det blåser storm. Hvorfor det ikke gjelder for godstog, er for meg en gåte, lyder en av kommentarene på sosiale medier etter ulykken.

Den danske avisa Politiken skriver at en tom godsvogn er i søkelyset etter ulykken. Den ligger en tom godsvogn på stedet.

Seks personer omkom

Fyns politi bekrefter ved 11-tiden at seks personer er bekreftet omkommet i ulykken og 16 er skadet.

14 personer skal være lettere skadet, mens to har moderate skader, melder Danmarks Radio.

- Helt vanlige dansker på vei til jobb eller hjem fra juleferie har fått livet knust. De er dypt ulykkelige. Mine tanker går til ulykkens ofre og deres familie, uttaler Danmarks statsmnister Lars Løkke Rasmussen.

Storebæltsbroen er stengt for togtrafikken resten av døgnet, opplyser Banedanmark. De opplyser at de håper å kunne åpne for togtrafikk igjen torsdag. Det er også store skader på kjøreledningsnettet etter ulykken.

På et pressemøte onsdag ettermiddag opplyste sjefspolitiinspektør Lars Bramhøj fra Fyns politi at det synes å være gods fra godstoget som falt av og traff lyntoget.

- Vi er fortsatt i gang med redningsarbeidet på stedet, et arbeid som vanskeliggjøres av kraftig vind, sier Bræmhøj ifølge Danmarks Radio.

Stanset all trafikk

Storebæltsbroen ble sperret for all trafikk etter ulykken. Klokka 12.19 melder Vejdirektoratet at det er åpnet for biltrafikk i begge retninger på broen. Det er innført en hastighetsbegrensning på 50 kilometer i timen på grunn av vind.

All togtrafikk mellom Korsør og Nyborg ble innstilt etter ulykken, ifølge DSB.

Politiet meldte onsdag morgen om problemer med å komme fram med utrykningskjøretøy.

Måtte bremse kraftig

Det var klokka 07.35 politiet i Fyn fikk melding om ulykken. Lyntoget, som var på vei mot København måtte bremse kraftig. Banedanmark opplyser til dansk TV 2 at toget ble truffet av gjenstander fra et godstog. Det kjørte i motsatt retning, lastet med øl.

Politi, redningsmannskap og øvrige myndigheter jobber nå på stedet og med å kartlegge omfanget av ulykken, melder politiet på Twitter.

Det var 131 passasjerer og tre ansatte om bord i ulykkestoget, opplyser DSB ifølge Danmarks Radio. DSB meldte først at det var 160 passasjerer i deres tog.

Lyntoget var på vei til København, mens godstoget skulle til Fyn.

Sykehuset i Odense (OUH) har iverksatt kriseberedskap og de skadde vil bli brakt dit, melder Politiken.

- DSB tar ulykken svært alvorlig og gjør alt det som er praktisk mulig for å bistå kundene og deres pårørende, sier administrerende direktør Flemming Jensen i DSB.

Var stengt for veitrafikk

Storebæltsbroen var stengt for veitrafikk på grunn av uvær og kraftig vind da ulykken skjedde.

- Vinden står inn nesten rett fra nord og blåser dermed på tvers av Øresund og Storebælt, sa vakthavende meteorolog Henning Gisselø ved Danmarks Meteorologiske Institut natt til onsdag.

Både Storebæltsbroen og Øresundsbroen ble stengt for veitrafikk i begge retninger rett før klokken 4. Broen over Øresund ble åpnet igjen noen timer senere, og på formiddagen kunne biler igjen kjøre over Storebælt i retning Sjælland.

Strømbrudd i Sverige og Norge

Flere andre steder i Danmark er togtrafikken stengt som følge av nedblåste trær og kjøreledninger.

Også Sverige er rammet av stormen som har fått navnet Alfrida. Mange nedblåste trær ligger over veier, og onsdag morgen var over hundre tusen husstander uten strøm. Ved Fårösund er det registrert vindstyrker på over 34 meter per sekund.

I Norge har uvær og kraftig vind ført til problemer i flere dager. Over 60.000 norske husstander ble rammet av strømbrudd tirsdag kveld og natt til onsdag.

Følg Twitter-meldinger fra Fyns politi her:


Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken