Gå til sidens hovedinnhold

Seks drept i enklavekamp

Natt til torsdag stormet flere hundre desperate afrikaneren en spansk enklave i Marokko. - Det er menn her, som heller vil dø enn å dra tilbake, sier en kameruner.

Det offisielle marokkanske nyhetsbyrået rapporterer tirsdag kveld at seks mennesker er døde etter stormingsforsøket mot den spanske enklaven Melilla i Marokko natt til torsdag.

Ifølge nyhetsbyrået Ap skal noen ha blitt skutt av grensepoliti, mens andre skal ha blitt trampet i hjel i trengselen og panikken som oppsto.

Ulovlige afrikanske innvandrere sier de har gjennomlevd måneder med sult og politivold mens de har oppholdt seg i Marokko.

- Vil heller dø
Torsdag kveld ble spanske og marokkanske myndigheter enige om allerede natt til fredag å begynne tilbakesendelsen av afrikanere som tidligere har greid å komme seg over til Melilla.

- Det er menn her som heller vil dø enn å dra tilbake til Marokko, sier en 25 år gammel kamerunsk mann som befinner seg i den spanske enklaven, til AP.

Flere hundre stormet
Det var natt til torsdag at flere hundre mennesker forsøkte å ta seg over høye gjerder med barberblad-piggtråd på troppen rundt den spanske enklaven Melilla. Sikkerhetsstyrker på begge sider forhindret de fleste av dem i å komme over, rapporterte spanske medier.

Det offisielle marokkanske nyhetsbyrået MAP melder at marokkanske sikkerhetsstyrker arresterte omkring 200 av personer i forbindelse med stormingsforsøket.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her