RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept i Saddams hjemby

Sist oppdatert:
Seks politimenn ble drept da en bilbombe eksploderte i Saddam Husseins hjemby Tikrit tirsdag. I Bagdad er sju sivile drept.

Bomben kan ha blitt utløst av en selvmordsaksjonist, melder Reuters.

Bilen eksploderte utenfor politiets hovedkvarter i byen. Flere politimenn er blant de skadde, opplyser amerikanske militærkilder.

Tikrit ligger 175 kilometer nord for Bagdad, i det såkalte sunnibeltet. Flere ledende sunnimuslimer oppfordrer til boikott av valget.

Sju drept
Sju irakere ble drept da en bombe som lå nedgravd i veien eksploderte sør for Bagdad mandag. Bomben var rettet mot en amerikansk militærkonvoi, men eksploderte da en minibuss med irakere passerte, melder AP.

I løpet av den siste tida har antall voldsaksjoner økt foran det planlagte valget 30. januar. Mandag ble visepolitimesteren i Bagdad skutt ned og drept. Samme dag kjørte en selvmordsbomber en politibil full av sprengstoff inn i en leir brukt av Bagdad-politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere